Social media

Sociale media, een heel erg groot woord. Dit is de definitie van WikipediaSociale media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers.

Wat zijn sociale media?

Een aantal websites die een dienst verlenen, ze helpen u bij het leggen van sociale contacten. Ook zijn er een aantal sites die speciaal bedoeld zijn voor een deel van de bezoekers, zakenlieden bijvoorbeeld, maar die laten we even terzijde.

De meeste sociale media zijn publiek toegankelijk en hebben dus leden van over het hele sociale spectrum, rijk, arm, jong en oud, mensen met een baan of eigen bedrijf en mensen van over de hele wereld.

Het zijn sociale media, dus de contacten hoeven zich niet te beperken tot familie, vrienden en kennissen, zakelijke contacten, of tot deelnemers aan een sport, dezelfde sport.

Het is toch wel belangrijk te weten wat u doet op die sociale media want helaas bestaat er ook op het internet veel misbruik. Diefstal van persoonlijke gegevens is bijvoorbeeld een risico bij het deelnemen aan sociale media.

Sociale media boeken

Niet iedereen kan alles weten over het internet en over de sociale media. Maar het is wel mogelijk alles te achterhalen, alles te weten te komen over de sociale media. Daarvoor hoeft u alleen maar boeken te lezen. Hier vindt u boeken over: Twitter, LinkedIn, Facebook, YouTube, Instagram, Yammer en Pinterest.

En er zijn een groot aantal schrijvers die zich bezig houden met de sociale media, kijk maar eens op het onderstaande lijstje.