Bent u als bedrijf goed vindbaar in Google?

ranking in google

Een belangrijk onderdeel van uw internetmarketing is de vindbaarheid van uw bedrijf in Google. Heb je een hoge positie in de zoekresultaten? Dan levert je dat al snel veel bezoekers op.

Waarom is het zo belangrijk dat uw bedrijf goed vindbaar is via Google?

Internet marketing websites staan vol met woorden zoals SEO, Google ranking en zoekmachineoptimalisatie. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? Het gaat vooral om bezoekers. Want hoe mooi uw website ook is, zonder bezoekers heeft u er weinig aan. Om uw bedrijfsnaam bekend te maken en uw producten of diensten te verkopen, heeft u veel bezoekers nodig. Een goede vindbaarheid in Google zorgt voor meer bezoekers, terwijl de investering die ervoor nodig is beperkt is ten opzichte van andere marketinginstrumenten.

Hoe verbetert u de vindbaarheid van uw bedrijf?

Uw ranking in Google wordt bepaald door verschillende aspecten. Enkele basis tips zijn:

• Doe zoekwoorden onderzoek. Welke zoekwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf worden vaak gebruikt? Let hierbij op de concurrentie. U kunt beter bovenaan staan met zoekwoorden waar iets minder op wordt gezocht, dan op pagina vijf van het populairste zoekwoord.
• Besteed aandacht aan uw teksten en de kopjes in uw tekst. Verwerk hier relevante zoekwoorden in. Zorg er hierbij wel voor dat de teksten prettig leesbaar blijven.
• Maak gebruik van Google Analytics. Meten is weten en zo kunt u uw strategie doelgericht toe- en aanpassen.

Beter gevonden worden

Als u beter gevonden wilt worden in Google, lees dan de boeken over SEO, Adwords en internet marketing.

Dit blog is geschreven door

Ik heb een passie voor internet marketing en social media. Op deze website vind je de beste online marketing boeken! Kijk rond, lees de laatste blogs en bestel eenvoudig!

Comments are closed.