Met deze 3 tips leest u sneller boeken!

snellezen

Kunt u door de hoeveelheid informatie nog onderscheiden wat belangrijk voor u is? U wilt natuurlijk niet alles lezen wat op u af komt. Hieronder vindt u een aantal tips die het (snel)lezen een stuk gemakkelijker zal maken.

Tip 1: Blijf doorlezen

Iedereen heeft wel eens moeite met het begrijpen van een tekst. Herkent u dit ook? U heeft dan de neiging om de regel opnieuw te gaan lezen. Doe dit niet! Bepaal voor uzelf welk stuk tekst u wilt lezen en lees vervolgens het hele stuk in een keer uit. Dwing uzelf niet steeds terug te springen, dit gaat ten koste van uw leestempo.

Tip 2: Uzelf begeleiden

Een andere manier om uw leestempo te verhogen is door een leespen te gebruiken. Positioneer de pen dusdanig op het papier zodat u de betreffende regel nog kunt lezen. Ga vervolgens met een vloeiende beweging langs de regel. U zult zien dat u hierdoor blijft doorlezen en minder snel terug gaat springen.

Tip 3: Niet hardop lezen

Probeer wat u leest niet hardop of in uw hoofd uit te spreken. Het zien van woorden leest vele malen sneller dan het daadwerkelijk uitspreken hiervan. Indien u hier toch moeite mee hebt, dan kunt proberen om dit tot een minimum te beperken.

Social media boeken

Wil je meer en sneller social media boeken lezen? Kijk dan eens rond op deze website!

Dit blog is geschreven door

Ik heb een passie voor internet marketing en social media. Op deze website vind je de beste online marketing boeken! Kijk rond, lees de laatste blogs en bestel eenvoudig!

Comments are closed.